Stomahulpmiddelen

 

Als u een stoma krijgt aangelegd, zet dat uw leven flink op z’n kop. De dagelijkse verzorging van uw stoma vraagt  – vooral in het begin – behoorlijk wat van u. Onbezorgd genieten is niet meer vanzelfsprekend. Gelukkig zijn er verschillende hulpmiddelen verkrijgbaar die u helpen het leven met een stoma een stuk gemakkelijker te maken. Zodat u gewoon kunt blijven doen wat u belangrijk vindt.

 

Soorten hulpmiddelen

U maakt gebruik van verschillende hulpmiddelen als u een stoma heeft. In ieder geval heeft u opvangmateriaal (stomazakjes en huidplaten) nodig. Welke hulpmiddelen u verder nodig heeft, is onder andere afhankelijk van uw persoonlijke situatie en wensen. Welke stomahulpmiddelen bestaan er?

 

  • stomazakjes
  • huidplaten
  • huidverzorgingsmaterialen
  • stomasteunband of gordel
  • spoelapparatuur
  • drain- en fistelzakken

 

Naar Soorten hulpmiddelen >

 

Uw stomahulpmiddelen bestellen

Bij Bosman kunt u terecht voor al uw stomahulpmiddelen. U bestelt ze eenvoudig, telefonisch of online. Ook kunt u de zorg over uw bestellingen uit handen geven. Bosman zorgt er dan voor dat uw voorraad op peil blijft. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor informatie en ondersteuning. U kunt bijvoorbeeld via MijnBosman.com bij uw bestelling gratis serviceartikelen aanvragen. Die helpen u de verzorging van uw stoma onderdeel van uw dagelijkse routine te maken.

 

Naar Bestellen >

 

Bezorgen of afhalen

Als u uw hulpmiddelen bestelt bij Bosman, kiest u zelf waar u uw artikelen wilt laten bezorgen. Dat kan bij u thuis of op een adres dat u zelf kiest. Het laten bezorgen van uw bestelling is gratis. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf op te halen bij een van de Bosman servicepunten.

 

Naar Bezorgen of afhalen >

 

Stomahulpmiddelen retourneren

Als u uw stomahulpmiddelen ontvangt, kunt u erop rekenen dat deze met de grootste zorg zijn behandeld. Maar het kan zijn dat u vindt dat er iets niet in orde is, bijvoorbeeld wanneer er sprake is van een fabricagefout. In dat geval kunt u de hulpmiddelen gratis naar ons retourneren.

 

Naar Retourneren >

 

Vergoeding van uw stomahulpmiddelen

De meeste hulpmiddelen worden vergoed vanuit uw zorgverzekering. In uw zorgpolis kunt u terugvinden welke hulpmiddelen vergoed worden, hoe vaak ze vergoed worden en met welke frequentie. Ook onze Klantenservice is hiervan op de hoogte, dus u kunt ook altijd contact met ons opnemen als u hier vragen over heeft.

      

Naar Vergoeding >

 

Overstappen naar Bosman

Bestelt u nu uw stomamaterialen bij een andere leverancier van medische hulpmiddelen en wilt u overstappen naar Bosman? Dat kan heel eenvoudig. Bel ons op het gratis telefoonnummer 0800- 0662 of vul het overstapformulier online in. Wij informeren uw huidige leverancier over de overstap.

 

Naar overstapformulier >

 

Vragen over uw stoma?

Heeft u vragen of wilt u meer weten over stoma’s, de verschillende stomahulpmiddelen of bijvoorbeeld de vergoeding van uw artikelen? Aarzel dan niet contact op te nemen met onze Klantenservice. Bel gratis 0800-0662 voor ondersteuning.