Kwaliteit

 

Bosman staat voor kwaliteit . Wij vinden het vanzelfsprekend dat u de beste kwaliteit van ons mag verwachten. Daarom besteden we er veel aandacht aan, op alle gebieden: niet alleen als het gaat om de kwaliteit van de bestellingen en leveringen en de kwaliteit van onze producten, maar ook om de kwaliteit van onze medewerkers, de kwaliteit van onze werkwijze en de interne processen. En natuurlijk de kwaliteit van de informatie die we aan u geven. Daarvoor houden wij ons aan de gedragsregels die horen bij de Gedragscode Medische Hulpmiddelen .

 

Interne processen op orde

Wij stellen bij Bosman hoge eisen aan onze werkwijze en interne processen. Die moeten perfect op orde zijn. Dat is niet alleen nodig omdat we u op die manier op de snelste en efficiëntste wijze van de juiste materialen kunnen voorzien, maar ook omdat we te maken hebben met veel persoonlijke gegevens; van u en al onze andere klanten. Daar gaan we uiteraard zeer zorgvuldig mee om. Dat blijkt ook uit onze ISO-certificering (9001).

 

Ontwikkeling van onze medewerkers

Ook de ontwikkeling van onze medewerkers is een van onze belangrijkste aandachtspunten. Hoe meer zij zich kunnen ontwikkelen en specialiseren in hun vak, hoe meer profijt u van ons heeft. Want wij willen u natuurlijk zo goed mogelijk informeren en helpen met relevante tips. Dat doen we graag zo duidelijk en eenvoudig mogelijk. Wij zijn er dan ook trots op de Bosman wordt erkend door de Stichting Erkenningsregeling voor leveranciers van Medische Hulpmiddelen (SEMH) .

 

Zorgkosten beperken

Kwaliteit staat bij Bosman ook voor het beperken van de zorgkosten. Daarom zijn we altijd op zoek naar manieren om zorgkosten binnen de perken te houden. Voor u, voor ons en voor iedereen. Dat betekent dat we niet perse kiezen voor de goedkoopste oplossingen, maar wel voor de meest duurzame. Want dat levert op de lange termijn het meeste op.

 

Tevreden klanten en relaties

Wij leveren graag op alle fronten de best mogelijke kwaliteit. Alleen dan weten we zeker dat we tevreden klanten en relaties hebben. Daarom vinden wij uw mening over onze rol als leverancier van medische hulpmiddelen zeer belangrijk. Wij horen graag wat u van onze service, kennis en kwaliteit vindt. Dat helpt ons om onze kwaliteit op alle terreinen nog verder te verbeteren.