Wijziging vergoeding Flash Glucose Monitoring

 

Onlangs informeerden wij u over de ontwikkeling dat Zorginstituut Nederland besloten heeft dat Flash Glucose Monitoring (FGM) voor een bredere doelgroep vergoed zal worden. Op 20 december jl. hebben we een update ontvangen over de criteria.

 

WAT IS ER GEWIJZIGD?

  • Alle diabetes type 1 patiënten die behandeld worden met insuline komen in aanmerking voor FGM, dus ongeacht hun insulineschema.
  • Bij het gebruik van een insulinepomp waarbij de rt-CGM expliciet onderdeel uitmaakt van die toepassing kan er geen aanspraak op FGM gemaakt worden (hybrid closed loop zoals Medtronic Minimed 670G insulinepomp).
  • Patiënten met type 2 diabetes die behandeld worden met een intensief insulineschema hebben recht op FGM.
  • Het ZN-formulier is aangepast op de volgende punten: De definitie van een intensief insulineschema (4 x of meer per dag insuline injecteren of een insulinepomp gebruiken) is toegevoegd. De term ‘meetfrequentie’ is gewijzigd in ‘scanfrequentie’. De FAQ’s zijn aangepast.

AANGEPASTE INDICATIES
Hieronder vindt u voor de volledigheid de aangepaste indicaties zoals ze nu vermeld staan in het ZN-formulier:

Indicatie  
Verzekerden met type 1 diabetes NB. akkoordverklaring voor maximaal 1 jaar met mogelijkheid voor verlenging.
Verzekerden met type 2 diabetes met een intensief insulineschema.1 NB. akkoordverklaring voor maximaal 1 jaar met mogelijkheid voor verlening.
Zwangere vrouwen met bestaande diabetes type 2 die insuline gebruiken maar geen intensief insulineschema hebben.2 Datum à terme............(vergoeding sensoren gedurende de zwangerschap + tot 3 maanden na uitgerekende datum).
Vrouwen met zwangerschapswens bij een preconceptionele diabetes type 2 die insuline gebruiken maar geen intensief insulineschema hebben. 2 NB. akkoordverklaring voor maximaal 1 jara met mogelijkheid voor verlening.

 

WERKWIJZE AANVRAGEN FREESTYLE LIBRE
Als klant ontvangt u automatisch van ons een brief of e-mail, waarna u aan kunt geven of u interesse hebt in FreeStyle Libre/ FGM. Bent u nog geen klant van Bosman en denkt u in aanmerking te komen voor FreeStyle Libre/ FGM? Dan verwijzen wij u naar www.mijnbosman.com/registratie/contact om uw interesse aan te geven. In alle gevallen stelt het behandelteam vast of u in aanmerking komt voor FreeStyle Libre/ FGM. Na goedkeuring van uw behandelteam gaan we voor u aan de slag en houden we u op de hoogte van de status van uw verzoek.

 

 

Ja, ik wil FGM aanvragen

Geef uw reactie

Image CAPTCHA
Vul de karakters in die weergegeven worden in het plaatje.