Vergoeding Flash Glucose Monitoring Diabetes Type 1 en 2

 

Sinds 2018 wordt Flash Glucose Monitoring (FGM), zoals FreeStyle Libre (FSL) voor een aantal groepen mensen met diabetes vergoed. In 2019 heeft het Zorginstituut Nederland onderzoek gedaan naar het effect van het gebruik van FGM. Dit met als doel om te bepalen of de doelgroep van mensen met diabetes die in aanmerking komen voor FGM kan worden uitgebreid.  

 

Bredere doelgroep voor vergoeding basisverzekering

De conclusies van het onderzoek zijn vandaag, 12 december 2019, gepubliceerd en het Zorginstituut heeft besloten dat FGM een geschikt hulpmiddel is voor alle mensen met type 1 en 2 diabetes met intensieve insulinetherapie én die daarom ten minste 4x moeten vingerprikken. Onder intensieve insulinetherapie wordt verstaan standaard 4 of meer insuline-injecties per dag of het gebruik van een insulinepomp. Hierdoor komt een bredere doelgroep in aanmerking voor vergoeding vanuit de basisverzekering.

 

Heeft u interesse in FGM?

Als klant ontvangt u van ons een brief of e-mail, waarna u aan kunt geven of u interesse heeft in FGM. Bent u nog geen klant en denkt u in aanmerking te komen voor FGM? Dan verwijzen wij u naar www.mijnbosman.com/registratie/contact om uw interesse op te geven. In beide gevallen stelt het behandelteam vast of u in aanmerking komt voor FGM. Als leverancier begeleiden wij u graag in de aanvraagprocedure. Na goedkeuring van uw behandelteam gaan we voor u aan de slag en houden we u op de hoogte van de status van uw verzoek.

Geef uw reactie

Image CAPTCHA
Vul de karakters in die weergegeven worden in het plaatje.