JDRF Walk 16 juni: van Type één naar Type géén!

 

JDRF Nederland zet stappen naar een wereld zonder Type 1 Diabetes tijdens de zesde JDRF Walk

 

Zaterdag 16 juni zet JDRF Nederland stappen naar een wereld zonder Type 1 Diabetes (T1D) tijdens de zesde editie van de JDRF Walk op Fort Everdingen. De JDRF Walk is een evenement dat draait om één doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor onderzoek naar Type 1 Diabetes. Wereldwijd worden er jaarlijks bijna 300 JDRF Walks gelopen door zo’n 900.000 deelnemers. Naast de korte wandeling van 3 kilometer staan er op 16 juni voor het hele gezin leuke en informatieve activiteiten op het programma: een hindernisbaan, Break Out Sessies, Q&A’s met wetenschappers, optredens en een mini-foodtruckfestival. 

 
Break Out Sessies & Q&A’s

Terwijl de kids zich uitleven bij de diverse activiteiten, creatief bezig zijn met het maken van dromenvangers of worden versierd met glittertattoos, airbrush en schmink, kunnen ouders van kinderen met Type 1 Diabetes met elkaar in gesprek tijdens de Break Out Sessies. Hier worden in kleine groepen verschillende onderwerpen behandeld onder leiding van een (ervarings)deskundige, bijvoorbeeld sport en puberteit met Type 1 Diabetes. Verschillende wetenschappers die onderzoek doen naar Type 1 Diabetes staan klaar om alle vragen te beantwoorden tijdens de Q&A’s-sessie.

 
Fort Everdingen

Fort Everdingen is een complex dat bestaat uit een natuurterrein van 12 hectare met daarop een aantal gebouwen van militair-historische betekenis, zoals de bunker uit de Tweede Wereldoorlog waar je tijdens de One Walk naar spannende verhalen kunt luisteren. Ook is het fort de thuishaven van bierbrouwerij Duits & Lauret, die speciaalbieren (en kaas) maken die tijdens het evenement ook te proeven zijn.  

 
Muzikale headliner: Steffen Morrison

Als muzikale headliner heeft JDRF soulsensatie Steffen Morrison weten te strikken. Na een succesvol 2017 en een bomvol festivalseizoen trok Steffen zich terug met muzikale buddy’s Andy Platts (Young Gun Silver Fox), Luke Juby (Emeli Sandé, Leona Lewis) en songwriter/producer Tjeerd Oosterhuis om te werken aan nieuw materiaal. Het resultaat is het album Movin’ On dat op 30 maart is verschenen.
 
Inschrijven voor de JDRF Walk kan via https://www.jdrfwalk.nl/, alleen of met een team. Het doel is om zoveel mogelijk geld op te halen voor een wereld zonder Type 1 Diabetes. Deelname is daarom gratis; wel wordt aangemoedigd om een sponsoractie te starten en zoveel mogelijk donaties te verzamelen. Tijdens de vijfde editie in Nederland in 2017 zorgden 1000 deelnemers voor een bedrag van € 208.500 ‒ het doel is om ook dit jaar weer een mooi bedrag op te halen. Op deze manier kan er extra onderzoek gefinancierd worden en zijn we sneller op de plek waar we stappen voor zetten: Type géén!
 
JDRF Walk
Datum: 16 juni 2018
Tijdstip: 12.00 tot 16.30 uur
Locatie: Fort Everdingen, Noodweg 2, 4121 KK Everdingen
Inschrijven: www.jdrfwalk.nl

Geef uw reactie

Image CAPTCHA
Vul de karakters in die weergegeven worden in het plaatje.