Diabetes feels good?!?

 

Door Nienke Nijhof, diabetes feel goods

 

Nee, natuurlijk niet! Diabetes is niet leuk. Dat hoef ik je waarschijnlijk niet te vertellen.

Toch doe ik inmiddels al bijna 5 jaar mijn best om diabetes een heel klein beetje leuker te maken. Dat doe ik samen met Lieke door Diabetes Feel Goods, een webshop (én community) met allerlei leuke diabetes accessoires.

 

Kan het niet wat mooier?

Toen ik 6 jaar geleden mijn insulinepomp kreeg verbaasde ik me erover dat zo'n fantastisch apparaat er zo ontzettend lelijk uitzag. Een apparaat wat nota bene óp je lichaam zit (of aan je lichaam hangt). Iets dat 24 uur per dag bij je is en dan zo lelijk, niet passend bij je kleding en uiterlijk; Dat kan natuurlijk niet! En dan ook nog dat vod! Dat tasje wat je bij je apparaat geleverd krijgt. Een tasje dat je continu bij je draagt, nog meer dan je portemonnee. Waarom kan dat niet wat meer kwaliteit en uitstraling hebben? Een beetje trendy, modieus en handig graag.

 

Dat is de reden dat ik Diabetes Feel Goods ben gestart. Als industrieel ontwerper vond ik dat deze producten op de markt moesten komen; leuke en handige diabetesproducten waar je blij van wordt.

 

Pimp je pomp

Het begon dus met die pomp (een Omnipod). Ik vond dat het uiterlijk van deze saaie witte pomp wel een beetje gepimpt kon worden. Na verschillende experimenten met kapjes en vacuümvormen in mijn eigen oven, bleek toch dat herbruikbare stickers de beste en mooiste oplossing waren. Nu kon ik vol trots mijn bij-mijn-bikini-passende-pompje showen op het strand. En ineens vond ik het niet erg, maar zelfs leuk, als mensen vroegen wat ik op mijn buik had geplakt!

 

Feel good momentje

Helemaal leuk vind ik het als ik voor anderen ook iets positiefs kan doen. Ik word er zo blij van als ik hoor dat we anderen ook dat trotse gevoel hebben kunnen geven. Als ik hoor dat een meisje vol trots haar nieuwe tasje op school heeft laten zien; of een jongen op Instagram zijn nieuwe gepimpte sensor met oog en monstertape aan de camera showt.  Of als ik al die positieve reacties lees op onze review pagina, dan weet ik waar we het voor doen.

 

De naam Diabetes Feel Goods is dan ook niet voor niets gekozen. We proberen ook echt een feel good moment mee te geven, we pakken alles leuk in en zorgen voor een persoonlijk kaartje. We willen heel graag het gevoel meegeven dat je een keer iets positiefs kan ervaren voor of door je diabetes. Je een cadeautje geven omdat je zo je best doet om je diabetes in goede banen te leiden. Alles om het een beetje leuker te kunnen maken, want...

 

...diabetes isn't fun, but we can have some fun with it!

 

Meer informatie of producten bestellen?

Ga naar: www.diabetesfeelgoods.com

Geef uw reactie

Image CAPTCHA
Vul de karakters in die weergegeven worden in het plaatje.