Veelgestelde vragen: Mijn gegevens

 

Hoe gaat Bosman om met mijn privacy?

Omdat wij uw persoonsgegevens verwerken, hebben wij de belangrijke taak uw privacy zorgvuldig te beschermen. In onze privacyverklaring leggen wij u uit welke gegevens wij precies verwerken, wat wij met deze gegevens doen, hoe lang we uw gegevens bewaren en waarom wij cookies gebruiken. Ook geven wij u inzicht in uw rechten met betrekking tot het gebruik van uw gegevens.  

Welke gegevens heeft Bosman van mij nodig?

Om uw hulpmiddelen te kunnen leveren en declareren, heeft Bosman een aantal gegevens van u nodig, waaronder uw geboortedatum en BSN. Daarnaast doorlopen wij met u een aantal vragen over het gebruik van de hulpmiddelen. Deze vragen dienen wij verplicht te stellen vanuit uw zorgverzekeraar. Wilt u weten welke gegevens wij precies van u vastleggen en voor welke doeleinden? Lees dan onze privacyverklaring.

Waar kan ik mijn bestellingen inzien?

Wilt u weten welke hulpmiddelen u eerder besteld heeft? Dan kunt u bellen naar onze klantenservice op 0800-0662. U kunt uw producten en bestellingen ook bekijken op MijnBosman.com. Hier worden niet alleen de online bestellingen getoond, maar ook de bestellingen die u eventueel telefonisch heeft geplaatst of ontvangen heeft via de Voorraad-Op-Maatservice of via uw behandelaar.  Heeft u nog geen account van Mijn Bosman, registreer uzelf dan direct.

Hoe kan ik mijn persoonlijke gegevens wijzigen?

Zijn uw persoonlijke gegevens zoals woonadres, telefoonnummer, e-mailadres of zorgverzekeraar gewijzigd, dan kunt u dit op verschillende manieren aan ons doorgeven:

 

  • Vul online het wijzigingsformulier in.
  • Heeft u een account van Mijn Bosman? Wijzig daar de gegevens dan zelf.
  • Bel naar de klantenservice op 0800-0662 en geef uw wijziging telefonisch door.