Veelgestelde vragen: Leveringen

 

Wanneer kan ik de levering van mijn bestelling verwachten?

Zijn uw hulpmiddelen op voorraad, dan geven we uw bestelling dezelfde werkdag nog mee aan PostNL als u deze vóór 17.30 uur telefonisch geplaatst heeft. Heeft u vóór 21.00 uur online besteld, dan gaat uw bestelling ook nog dezelfde werkdag mee met PostNL. PostNL levert uw bestelling dan in de meeste gevallen de volgende (werk)dag al af op het door u opgegeven adres. Ontvangt u de bestelling liever op een andere dag, dan kan dat uiteraard ook. U kunt zelf een gewenste bezorgdatum kiezen. Ook als u online bestelt via MijnBosman.

Wilt u weten hoe laat het pakket met uw bestelling bezorgd zal worden? Vanaf het moment dat wij uw pakket hebben overgedragen aan PostNL, ontvangt u van ons een e-mail met een link naar de website van PostNL waar u uw pakket kunt volgen. Deze link is ook terug te vinden in MijnBosman bij de bestellingdetails in Mijn Profiel/ Bestellingen.

Hoe kan ik (een deel van) mijn bestelling retour sturen?

Vanaf het moment van het in ontvangst nemen van de bestelling tot het inpakken ervan, kunt u erop rekenen dat deze met de grootste zorg zijn behandeld. Maar het kan zijn dat u zich heeft bedacht of vindt dat er iets niet in orde is, bijvoorbeeld wanneer blijkt dat er bij het uitpakken van uw bestelling een product is toegevoegd met een fabricagefout of als er per abuis een verkeerd product aan u is geleverd. Of het blijkt dat u de verkeerde producten heeft besteld. U kunt deze producten dan gratis aan ons retourneren.

 

Om uw producten retour te sturen, dient u 3 stappen te volgen:

 

  1. Bel binnen 14 dagen na ontvangst van uw bestelling gratis naar de Klantenservice van Bosman op 0800-0662. U ontvangt dan een retournummer dat u nodig heeft bij stap 2 en stap 3.
  2. Optioneel: Vul het formulier voor herroeping/ retourzending in en stuur dit binnen 14 dagen na ontvangst van uw bestelling gratis op naar: Bosman, T.a.v. Klantenservice, Antwoordnummer 13049, 5600 VE, Eindhoven. Het is niet verplicht om dit formulier te gebruiken en op te sturen.
  3. Vul de achterkant van de pakbon in die u ontvangen heeft bij uw bestelling. Stuur deze bon samen met de producten binnen 14 dagen op naar: Bosman, T.a.v. Klantenservice, Antwoordnummer 13049, 5600 VE, Eindhoven. Heeft u de pakbon niet meer? Dan kunt u in plaats daarvan het formulier voor herroeping/ retourzending gebruiken (zie stap 2).

 

Zonder vermelding van het retournummer kunnen wij de retourzending niet in behandeling nemen. Indien de retourzending niet-vergoedbare producten bevat en u dus een betaling heeft gedaan, ontvangt u uw betaling van ons terug. U ontvangt deze betaling binnen 14 dagen nadat wij de retour gezonden producten van u ontvangen hebben. De door u te ontvangen betaling is inclusief de verzendkosten maar exclusief eventuele extra kosten die wij op uw verzoek gemaakt hebben voor een andere leveringswijze dan onze standaard wijze.

Wat moet ik doen als ik hulpmiddelen of medische materialen over heb?

Helaas kunnen wij niet alle hulpmiddelen en medische materialen terugnemen. In enkele gevallen kan dit wel:

 

  • Materialen voor stomazorg;
  • Materialen voor insulinepompgebruikers

Neem voor het retourneren van deze materialen telefonisch contact op met Bosman en u ontvangt van ons een retournummer. Vul dit nummer duidelijk in op de achterkant van de pakbon die u bij uw bestelling heeft ontvangen. Stuur deze bon samen met de artikelen die u wilt retourneren naar:

 

Bosman
T.a.v. Klantenservice
Antwoordnummer 13049
5600 VE Eindhoven

Wat doe ik met mijn gebruikte insulinenaalden, lancetten en spuiten?

Wilt u insulinenaalden, lancetten of wegwerpspuiten veilig afvoeren, dan krijgt u van Bosman gratis een naaldencontainer. Is uw naaldencontainer vol, dan kunt u deze gratis inleveren bij de milieustraat van uw gemeente en kunt u een nieuwe naaldencontainer aanvragen bij Bosman.

Hoe kan ik een klacht indienen?

Bosman zorgt ervoor. Dat zeggen wij niet zomaar: dat is waar wij voor staan. Toch kan het zijn dat u niet tevreden bent over onze service. Heeft u een negatieve ervaring met Bosman? Laat het ons weten. Dat stelt ons in staat om onze dienstverlening te verbeteren. Maar ook positieve ervaringen met Bosman horen we uiteraard graag van u.

 

U kunt op drie manieren uw ervaringen aan ons kenbaar maken:

 

  • U kunt bellen met het gratis telefoonnummer 0800-0662.
  • U kunt een e-mail sturen naar: mijnervaring@bosman.com.
  • U kunt een brief sturen naar: Bosman, antwoordnummer 13049, 5600 VE Eindhoven (een postzegel is niet nodig).
     

Lees verder op Klantenservice/Contact/Klacht-indienen-of-ervaring-delen