Hulpmiddelen bestellen

 

Natuurlijk wilt u zo min mogelijk omkijken hebben naar het regelen van uw hulpmiddelen. Bij Bosman bestelt u uw artikelen gemakkelijk en snel, zonder dat u er de deur voor uit hoeft. Dat kan op drie manieren:
 

  • Herhaalbestellingen via uw mobiel
    Speciaal voor herhaalbestellingen hebben wij de online periodieke bestelservice. Hiermee bestelt u altijd op tijd in 3 eenvoudige stappen via uw mobiele telefoon, tablet of pc. U kiest daarbij zelf de bezorgdatum. Na een eenmalige instelling op deze service, ervaart u optimaal bestelgemak zodat u altijd voldoende hulpmiddelen in huis heeft. .  

  • Zelf online bestellen in MijnBosman
    U bestelt uw diabetes-, continentie- en stomahulpmiddelen snel en eenvoudig online in MijnBosman.com. Alle bestellingen die op werkdagen voor 21:00 uur bij ons geplaatst zijn, geven wij diezelfde dag nog mee aan PostNL. U ontvangt uw bestelling dan in discrete verpakking de volgende dag op het door u opgegeven adres. 

  • Telefonisch bestellen bij onze Klantenservice
    Vindt u het fijner om uw bestelling door te spreken met één van onze medewerkers? Dan kunt u ook telefonisch bestellen via onze Klantenservice op het telefoonnummer 0800 – 0662 (gratis). Onze klantadviseurs zijn van 8:00 – 17:30 uur bereikbaar   

 
Vragen of twijfels over uw hulpmiddelen?

Heeft u vragen of twijfelt u of u wel het juiste materiaal gebruikt? Neem dan contact op met onze Klantenservice. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 8.00 uur tot 17.30 uur via het gratis telefoonnummer 0800 - 0662. U kunt hier ook terecht als u niet weet wanneer en hoeveel hulpmiddelen u mag bestellen.
 

Hulpmiddelen met spoed nodig?

Het kan natuurlijk voorkomen dat u uw hulpmiddelen met spoed nodig heeft. In dat geval kunt u ook buiten kantooruren contact met ons opnemen. Ook tijdens zon- en feestdagen. Bel ons op het gratis telefoonnummer 0800 - 0662. Een van onze medewerkers van de Klantenservice bespreekt met u uw spoedsituatie. Als dat nodig is, zorgt Bosman ervoor dat u uw hulpmiddelen dezelfde dag nog in huis heeft.
 

Extra hulpmiddelen nodig?

Uw zorgverzekeraar geeft in uw polis aan hoeveel hulpmiddelen u binnen een bepaalde periode mag bestellen en hoe vaak u dat mag doen. Als u de aangegeven hoeveelheid overschrijdt, dan kan het zijn dat u de kosten daarvan zelf moet betalen. Dat is niet het geval als uw behandelaar goedkeuring geeft voor het meerverbruik. Voordat wij de extra hulpmiddelen leveren, overleggen wij daarom altijd eerst met uw behandelaar.