FreeStyle Libre 2 

Op de juiste hulpmiddelen moet u altijd kunnen rekenen. Daarom is Bosman continu op zoek naar vernieuwende producten en diensten die uw kwaliteit van leven verbeteren. 

 

Vergoedingscriteria FreeStyle Libre 2 | Flash Glucose Monitoring

De conclusie van het Zorginstituut Nederland is dat een Flash Glucose Monitoringsysteem een geschikt hulpmiddel is voor de volgende mensen:

  • Alle diabetes type 1 patiënten die behandeld worden met insuline (ongeacht het insulineschema);
  • Alle patiënten met het type 2-diabetes die behandeld worden met een intensief insulineschema (4x of vaker per dag insuline injecteren of gebruik maken van een insulinepomp);
  • Zwangere vrouwen met bestaande diabetes type 2 die insuline gebruiken maar geen intensief insulineschema volgen;
  • Vrouwen met een zwangerschapswens bij een preconceptionele diabetes type 2 die insuline gebruiken maar geen intensief insulineschema volgen.

Uw behandelaar stelt vast of FreeStyle Libre/ FGM een passend hulpmiddel voor u is en of u daarmee recht heeft op vergoeding vanuit de basisverzekering*. Als u aanspraak maakt op de inzet van Freestyle Libre 2, is dit voor maximaal 12 maanden. Na die periode zal er, op basis van de nog op te stellen criteria, worden getoetst of de inzet van FreeStyle Libre 2 wordt voortgezet. Hoeveel sensoren en teststrips er precies vergoed worden, is afhankelijk van uw zorgverzekeraar. 

 

FreeStyle Libre 2 aanvragen

Uw behandelaar kan FreeStyle Libre 2 aanvragen via ons online ZorgPortaal of via het aanvraagformulier van Zorgverzekeraars Nederland. Uw behandelaar stuurt het formulier terug via binnendienst@onemed.com of naar Antwoordnummer 13049, 5600 VE Eindhoven of fax (040) 230 88 77. 

 

Aanvraagformulier downloaden
 

 

Na ontvangst van het aanvraagformulier gaan we voor u aan de slag. U krijgt van ons een bericht via e-mail wanneer wij uw FreeStyle Libre 2 gaan leveren. 

 

 

De voordelen van FreeStyle Libre 2

Een voordeel van de FreeStyle Libre 2 is dat uw glucosewaarden worden gemeten zonder dat u hoeft te prikken. Daarnaast is de sensor te scannen door de kleding heen. Hieronder hebben we enkele voordelen voor u opgesomd:

  • Meet nauwkeuriger dan de vorige generatie: FSL (ook bij lagere bloedglucosewaarden).
  • Geeft alarmen af bij te lage of te hoge waarden.
  • Is waterbestendig en kan dus worden gedragen tijdens het zwemmen, douchen, baden en sporten.
  • Controleert uw glucosewaarden eenvoudig met een pijnloze scan. 

 

 

Heeft u hulp nodig?

Wij helpen u graag persoonlijk. Voor veelgestelde vragen klik hier. Daarnaast kunt u ook uw vraag stellen aan een van onze zorgprofessionals door te bellen naar 0800-0662 (gratis) of klik hier om een e-mail te sturen met uw naam en telefoonnummer. Wij bellen u dan zo spoedig mogelijk terug.

 

 

Disclaimer: Afhankelijk van de afspraken die zijn gemaakt tussen u en uw zorgverzekeraar komt u voor FreeStyle Libre 2 in aanmerking.