FreeStyle Libre 

Stop met routinematig prikken en meet uw glucosewaarden met een pijnloze scan. Het kan met het FreeStyle Libre Flash Glucose Monitor-systeem. Beschikbaar voor o.a. alle diabetes type 1 patiënten die behandeld worden met insuline en alle patiënten met type 2-diabetes die behandeld worden met een intensief insulineschema. Glucosemetingen met een snelle 1-seconde-scan die zelfs door uw kleding heen gaat. Het FreeStyle Libre-systeem is waterdicht en kan worden gedragen tijdens het baden, douchen, zwemmen en sporten.  

FreeStyle Libre aanvragen

 

Klik op de bovenstaande button en laat het formulier invullen door uw behandelteam. Zij sturen het formulier terug via dit emailadres of naar Antwoordnummer 13049, VE Eindhoven. Na goedkeuring door uw behandelteam gaan we voor u aan de slag en ontvangt u een bericht via e-mail van ons wanneer uw FreeStyle Libre geleverd wordt. U hoeft hier verder niets voor te doen. 

 

Kom ik in aanmerking?

Uit onderzoek is gebleken dat FreeStyle Libre/ FGM een geschikt hulpmiddel is voor alle diabetes type 1 patiënten die behandeld worden met insuline en alle patiënten met type 2-diabetes die behandeld worden met een intensief insulineschema. De precieze voorwaarden en wie er nog meer in aanmerking komen, leest u hieronder terug. 

  • Alle diabetes type 1 patiënten die behandeld worden met insuline (ongeacht het insulineschema);
  • Alle patiënten met het type 2-diabetes die behandeld worden met een intensief insulineschema (4x of vaker per dag insuline injecteren of gebruik maken van een insulinepomp);
  • Zwangere vrouwen met bestaande diabetes type 2 die insuline gebruiken maar geen intensief insulineschema volgen;
  • Vrouwen met een zwangerschapswens bij een preconceptionele diabetes type 2 die insuline gebruiken maar geen intensief insulineschema volgen.

Uw behandelaar stelt vast of FreeStyle Libre/ FGM een passend hulpmiddel voor u is en of u daarmee recht heeft op vergoeding vanuit de basisverzekering. Als u aanspraak maakt op de inzet van Freestyle Libre/ FGM, is dit voor maximaal 12 maanden. Na die periode zal er, op basis van de nog op te stellen criteria, worden getoetst of de inzet van FreeStyle Libre/ FGM wordt voortgezet. Hoeveel sensoren en teststrips er precies vergoed worden, is afhankelijk van uw zorgverzekeraar. 

 

Heeft u hulp technische problemen met uw FreeStyle Libre?

Wacht niet tot het einde van het kwartaal, want Abbott verleent u graag tijdig de juiste service. Neem contact op met de Klantenservice van Abbott. Kijk op https://www.freestyle.abbott/nl-nl/home.html/ of bel met 0800 - 022 8828 (gratis).

 

Heeft u hulp nodig?

Wij helpen u graag persoonlijk. Stel uw vraag aan een van onze zorgprofessionals door te bellen naar 
0800-0662 (gratis) of klik hier om een e-mail te sturen met uw naam en telefoonnummer. Wij bellen u dan zo spoedig mogelijk terug.