Hulpmiddelen bij een wond

 

Als u een wond heeft, betekent dat de natuurlijke functie van uw huid is verstoord. Uw huid kan daardoor minder bescherming bieden, waardoor makkelijker infecties ontstaan. Een wond behoeft daarom een goede verzorging. Gelukkig zijn er verschillende soorten wondmateriaal verkrijgbaar die u helpen bij de verzorging en genezing van uw wond. Welke materialen u nodig heeft, is afhankelijk van het type wond. Uw wondverpleegkundige adviseert u hierover en schrijft u de juiste materialen voor.

 

Soorten wondmateriaal

De ene wond is de andere niet. Wonden zijn er in verschillende typen, met uiteenlopende oorzaken en in verschillende gradaties. Elke wond behoeft een specifieke verzorging. Soms is alleen beschermen genoeg, maar het kan ook zijn dat u materiaal nodig heeft om uw wond vochtig te houden of te reinigen. Op de pagina ‘Soorten materialen’ leest u meer over de soorten wondmateriaal en hun functie.

 

Naar Soorten hulpmiddelen >

 

Materialen voor uw wond bestellen

Bij Bosman kunt u terecht voor al uw wondverzorgingsmaterialen. U bestelt ze eenvoudig, telefonisch of online. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor informatie en ondersteuning.

 

Naar Bestellen >

 

Bezorgen of afhalen van uw wondverzorgingsmaterialen

Als u uw hulpmiddelen bestelt bij Bosman, kiest u zelf waar u uw artikelen wilt laten bezorgen. Dat kan bij u thuis of op een adres dat u zelf kiest. Het laten bezorgen van uw bestelling is gratis. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf op te halen bij een van de Bosman servicepunten.

 

Naar Bezorgen of afhalen >

 

Wondverzorgingsmaterialen retourneren

Als u uw wondverzorgingsmaterialen ontvangt, kunt u erop rekenen dat deze met de grootste zorg zijn behandeld. Maar het kan zijn dat u vindt dat er iets niet in orde is. In dat geval kunt u de hulpmiddelen gratis naar ons retourneren.

 

Naar Retourneren >

 

Vergoeding van uw wondmaterialen

Of de materialen voor uw wond wel of niet vergoed worden, hangt af van de duur van de genezing. Duurt die langer dan 21 dagen, dan is er sprake van een complexe wond. Hulpmiddelen voor een complexe wond worden vergoed door uw zorgverzekeraar. Is uw wond binnen 21 dagen genezen? Dan heeft u een acute wond. U betaalt uw materialen dan zelf. Dat is zo bepaald in de zorgverzekeringswet. Bosman stelt u hiervan altijd op de hoogte.

 

Naar Vergoeding >

 

V.A.C. Therapy®

Het kan zijn dat uw arts u heeft doorverwezen voor V.A.C.-therapie®, oftewel vacuümtherapie. U krijgt deze behandeling om te zorgen dat uw wond sneller of beter geneest. Met een speciale vacuümpomp wordt er vocht uit uw wond getrokken, waardoor de wond minder diep wordt en beter kan genezen.

 

Naar V.A.C.-therapie® >

 

Overstappen naar Bosman

Bestelt u nu uw wondverzorgingsmaterialen bij een andere leverancier van medische hulpmiddelen en wilt u overstappen naar Bosman? Dat kan heel eenvoudig. Bel ons op het gratis telefoonnummer 0800- 0662 of vul het overstapformulier online in. Wij informeren uw huidige leverancier over de overstap.

 

Naar overstapformulier >

 

Vragen over wonden?

Heeft u vragen of wilt u meer weten over uw wond, de verschillende materialen of bijvoorbeeld de vergoeding van uw artikelen? Aarzel dan niet contact op te nemen met onze Klantenservice. Bel gratis 0800-0662 voor ondersteuning.