Leefstijl bij diabetes

 

Een gezonde leefstijl is extra belangrijk als u diabetes heeft. Het verkleint namelijk de kans op complicaties. Maar wat is nu eigenlijk een gezonde leefstijl?

 

Probleemloos leven met diabetes

Als bij u net diabetes is ontdekt, dan schrikt u waarschijnlijk van de mogelijke gevolgen en problemen op langere termijn. Er zit geen vast patroon in de ontwikkeling van deze complicaties. Hoe voorkomt u mogelijke problemen?

 

Naar probleemloos leven met diabetes >

 

Voeding en diabetes

Misschien denkt u dat u ineens heel streng op uw eten moet letten als u diabetes heeft. En dat u helemaal geen producten meer mag hebben waar suiker in zit. Gelukkig is dat niet waar. Maar alert zijn op voeding is wel belangrijk.

 

Naar Voeding >

 

Sporten met diabetes

Er zijn vele topsporters met diabetes. Dat bewijst dat sporten en diabetes elkaar zeker niet hoeven te bijten. Integendeel. Wel is het zo dat mensen die insuline spuiten voorzichtig moeten zijn bij zware inspanningen.

 

Naar Sporten >

 

Vakantie met diabetes

U kunt met diabetes probleemloos op vakantie. Zorg er wel voor dat u voldoende hulpmiddelen bij u heeft. Ook is het belangrijk te letten op de wijze waarop u de middelen vervoert als u met het vliegtuig reist.      

 

Naar Vakantie >

 

Insulinepomp of -pen?

Met diabetes type 1, en soms ook met diabetes type 2, moet u uzelf insuline toedienen. Maar wat is voor u de meest comfortabele manier om dat te doen, met een insulinepomp of een insulinepen?

 

Naar Insulinepomp of insulinepen >

 

Zwangerschap

De zwangerschap is een mooie en bijzondere ervaring. Er groeit een klein wondertje in uw buik. Daar wilt u, samen met uw partner, het liefst zo veel mogelijk van genieten. Maar wat als u diabetes heeft?

 

Naar Zwangerschap >