Serviceartikelen diabetes

 

Bij Bosman ontvangt u soms serviceartikelen bij uw bestelling van diabetesmiddelen. Dat zijn artikelen die niet worden vergoed door de zorgverzekeraar. U ontvangt die artikelen gratis van ons, omdat wij vinden dat ze bij de basiszorg horen voor iemand met diabetes. Ze helpen u de zorg die hoort bij diabetes in te passen in uw dagelijkse routine. Zodat u er zo min mogelijk hinder van ondervindt.

 • Diabetesdagboek

  Uw bloedglucosewaarden bijhouden, insuline toedienen en extra opletten als u gaat sporten of eten is, als u diabetes heeft, elke dag weer belangrijk. Met het gratis diabetesdagboek van Bosman houdt u eenvoudig uw bloedglucosewaarden en de gebruikte hoeveelheden (en eventueel soorten) insuline bij.

   

  Omdat u dagelijks bezig bent met uw diabetes, is het natuurlijk wel zo fijn en gemakkelijk om alle gegevens bij elkaar te hebben. Door in de opmerkingenvelden of notitiepagina’s ook bij te houden welke gebeurtenissen er plaats hebben gevonden, kunt u eenvoudig herleiden hoe sommige gebeurtenissen hebben geleid tot een opmerkelijke bloedglucosewaarden (hypo’s en hypers), zoals verjaardagen, ziektes en misschien opvallende stresssituaties. Het diabetesdagboek is verkrijgbaar in een versie voor de insulinepomp en voor de insulinepen.

   

  U kunt het gratis diabetesdagboek aanvragen bij uw bestelling via MijnBosman.com of via het gratis telefoonnummer 0800-0662. U kunt dit nummer ook bellen als u vragen heeft over het diabetesdagboekje.

 • Diabetespaspoort

  U moet er natuurlijk niet aan denken dat u verward raakt of onwel wordt door een te laag bloedsuikergehalte. Maar als het dan toch een keer gebeurt, is het wel zo fijn als omstanders meteen goed kunnen handelen. Daarom heeft Bosman voor u het gratis diabetespaspoort ontwikkeld.

   

  In dit paspoort noteert u uw persoonlijke en medische gegevens en wat anderen kunnen doen in geval van nood. Wij hebben twee soorten paspoorten: een paspoort voor de insulinespuiter en een paspoort voor een insulinepompgebruiker. Draag het paspoort altijd bij u op een plek waar mensen het makkelijk kunnen vinden. Bijvoorbeeld in uw portemonnee.

   

  Douaneverklaring en medische verklaring

  Ook vindt u in het paspoort een douaneverklaring die u kunt laten ondertekenen door uw arts. U kunt deze verklaring gebruiken als er op reis onduidelijkheid bestaat over het doel van uw diabeteshulpmiddelen. Naast deze getekende douaneverklaring in het paspoort heeft u nog een aparte medische verklaring (in het Engels) van uw (huis)arts nodig. In die medische verklaring staat dat u diabetes heeft.

   

  Diabetespaspoort aanvragen

  U kunt het gratis diabetespaspoort aanvragen bij uw bestelling via MijnBosman.com of telefonisch via 0800-0662. U kunt dit gratis nummer ook bellen als u vragen heeft over het diabetespaspoort. Altijd handig om bij u te hebben!

 • Naaldencontainer

  Veiligheid en bescherming van het milieu gaat ons allen aan. U kan hier aan meehelpen door er voor te zorgen dat gebruikte spuitjes, naalden en lancetten op een veilige manier worden weggegooid in een naaldencontainer.

   

  U kunt de naaldencontainer aanvragen bij uw bestelling via MijnBosman.com of telefonisch via 0800-0662. U kunt dit gratis nummer ook bellen als u vragen heeft over de naaldencontainer.