In het vliegtuig met een katheter

 

Wanneer u katheters gebruikt kunt u gewoon met het vliegtuig op vakantie. Een goede voorbereiding is dan wel belangrijk. Daarom vertellen wij u graag waar u rekening mee kunt houden, zodat u probleemloos op vakantie kunt.  

 

Tijdens uw reis

Als u met het vliegtuig reist en u kathetermaterialen gebruikt is het verstandig om (een deel van) de katheters in uw handbagage te vervoeren. Mocht uw bagage onverhoopt zoekraken dan heeft u in ieder geval katheters tot uw beschikking.

 

Wanneer u medische hulpmiddelen nodig heeft mag u altijd extra bagage meenemen. Indien u hiervan gebruik wilt maken kunt u contact opnemen met uw luchvaartmaatschappij. Meestal wordt er dan vanuit de luchtvaartmaatschappij om een medische verklaring gevraagd, deze kunt op opvragen bij uw behandelend arts. Ook wanneer u katheters met vloeistof meeneemt in uw handbagage kan het zijn dat hier naar gevraagd wordt.

 

Op bestemming

Het kan handig zijn om te kijken of uw materialen ook in het vakantieland verkrijgbaar zijn, zeker wanneer u een voor een lange tijd in het buitenland verblijft. Veel producten zijn wereldwijd verkrijgbaar. Soms hebben producten in het buitenland en andere naam of artikelnummer. Om zeker te weten dat de materialen op de plek van uw bestemming verkrijgbaar zijn kunt u contact opnemen met de fabrikant van uw hulpmiddelen.

 

Wanneer u uw hulpmiddelen in het buitenland aanschaft moet u deze vaak eerst zelf betalen en kunt u de rekeningen indienen bij uw zorgverzekering. Vraag dit voor de zekerheid na bij uw zorgverzekeraar.  

 

Kijk ook op onze vakantiepagina voor extra vakantietips.