Hulpmiddelen bij incontinentie en urologische problemen

 

Het ongewild verliezen van urine of ontlasting is natuurlijk erg vervelend. Hetzelfde geldt als u helemaal niet meer kunt plassen of daarmee veel moeite heeft. Gelukkig zijn er verschillende hulpmiddelen verkrijgbaar die u helpen om uw continentie- of urologische problemen onder controle te krijgen en te houden. Zodat u gewoon kunt blijven doen wat u belangrijk vindt.

 

Soorten incontinentiemateriaal

Als u last heeft van ongewild verlies van urine en/of ontlasting, zijn er verschillende hulpmiddelen die u kunt gebruiken. Welke hulpmiddelen u nodig heeft, is onder andere afhankelijk van het type incontinentie en de omvang van het urine- en/of ontlastingsverlies. In de meeste gevallen gaat u absorberend materiaal gebruiken, zoals onderleggers, verbanden of broekjes.

 

Naar Soorten incontinentiehulpmiddelen >

 

Urologische hulpmiddelen

Als u moeite heeft met plassen of – om uiteenlopende redenen – helemaal niet meer kunt plassen, heeft u urologische hulpmiddelen nodig. U leegt uw blaas dan met een katheter. Soms krijgt u voor langere tijd een katheter aangelegd, de verblijfskatheter. Er bestaan ook eenmalige katheters, waarmee u zelf zorgt voor het legen van uw blaas. Dit type katheters gooit u na gebruik weg.

 

Naar Urologische hulpmiddelen >

 

Incontinentiemateriaal en urologische hulpmiddelen bestellen

Bij Bosman kunt u terecht voor al uw absorberende incontinentiematerialen. U bestelt uw hulpmiddelen eenvoudig, telefonisch of online. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor informatie en ondersteuning. De afvoerende materialen worden ook door Bosman geleverd, maar krijgt u via het ziekenhuis. U hoeft deze dus niet zelf te bestellen.

 

Naar Bestellen >

 

Bezorgen of afhalen van uw incontinentiemateriaal

Als u uw hulpmiddelen bestelt bij Bosman, kiest u zelf waar u uw artikelen wilt laten bezorgen. Dat kan bij u thuis of op een adres dat u zelf kiest. Het laten bezorgen van uw bestelling is gratis. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf op te halen bij een van de Bosman servicepunten.

 

Naar Bezorgen of afhalen >

 

Incontinentiemateriaal retourneren

Als u uw incontinentiemateriaal ontvangt, kunt u erop rekenen dat deze met de grootse zorg zijn behandeld. Maar het kan zijn dat u vindt dat er iets niet in orde is. In dat geval kunt u de hulpmiddelen gratis naar ons retourneren.

 

Naar Retourneren >

 

Vergoeding van incontinentiemateriaal en urologische hulpmiddelen

Urologische hulpmiddelen krijgt u vergoed uit uw basisverzekering. Absorberend incontinentiemateriaal krijgt u vergoed uit uw basisverzekering als u het materiaal voor langere tijd moet gebruiken. Er wordt daarbij een andere termijn aangehouden voor urine-incontinentie dan voor ontlastingsincontinentie:

 

  • Bij verlies van urine: u krijgt uw materialen vergoed als de incontinentie langer dan twee maanden aanhoudt.
  • Bij verlies van ontlasting: u krijgt uw materialen vergoed als de incontinentie langer dan twee weken aanhoudt.

Om in aanmerking te komen voor een vergoeding, heeft Bosman een aanvraag machtiging van uw verwijzer nodig.

 

Naar Vergoeding >

 

IncontinentieZorgService

Heeft u als vrouw last van urineverlies, maar bent u nog niet bij de huisarts geweest? Dan kunt u gebruikmaken van de IncontinentieZorgService van Bosman en Incocure. Via de  IncontinentieZorgService vult u eerst een vragenlijst in aan de hand waarvan een diagnose kan worden gesteld. Een continentieverpleegkundige bespreekt met u (thuis) de diagnose en mogelijke behandelingen of zal u adviseren naar de huisarts te gaan.

 

Naar IncontinentieZorgService >

 

Overstappen naar Bosman

Bestelt u nu uw incontinentiemateriaal bij een andere leverancier van medische hulpmiddelen en wilt u overstappen naar Bosman? Dat kan heel eenvoudig. Bel ons op het gratis telefoonnummer 0800- 0662 of vul het overstapformulier online in. Wij informeren uw huidige leverancier over de overstap.

 

Naar overstapformulier >

 

Vragen over incontinentie of urologische problemen?

Heeft u vragen of wilt u meer weten over incontinentie, urologische problemen, de soorten incontinentie- en urologiemateriaal of bijvoorbeeld de vergoeding van uw artikelen? Aarzel dan niet contact op te nemen met onze Klantenservice. Bel gratis 0800-0662 voor ondersteuning.